Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kan ik beginnen met lesrijden?

Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met lesrijden. Vanaf je 16e levensjaar mag je theorie examen doen. Vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen.

Moet ik het eerst mijn theoriecertificaat hebben om te mogen lesrijden?

Nee, om te mogen lesrijden hoef je nog geen theoriecertificaat te hebben. Wel raden wij je aan om dit zo snel mogelijk te gaan halen.

Hoelang duren de lessen?

De eerste lessen zijn vaak een uur en zijn op rustige wegen. Daarna bouwen we de lessen uit naar anderhalf of 2 uren. Dit hangt af van wat een kandidaat aan kan en wat de wensen zijn.

Hoe snel kan ik beginnen met rijles?

De meeste leerlingen kunnen binnen een week beginnen. Dat ligt natuurlijk wel aan je beschikbaarheid. Kun je alleen ’s avonds of zaterdags, dan kan het een weekje langer duren.

Kan ik ook ’s avonds of in het weekend lesrijden?

Ja, dit kan. Wel is het verstandig, als de mogelijkheid zich voordoet, om ook eens overdag te gaan rijden. Het afrijden is immers ook overdag.

Hoe gaat de betaling?

Je kunt na afloop van de les je rijles contant betalen. Neem je liever een lessenpakket, dat kan ook. We zullen dan een factuur maken zodat jij je lessenpakket per bank kunt overmaken.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, een lespakket mag je in maximaal 3 termijnen betalen.

Heb ik een vaste instructeur?

Ja! Bij rijschool Scherp heb je altijd dezelfde rijinstructrise.

Hebben jullie ook instructrices in dienst?

Ja de eigenaar van rijschool Scherp is een vrouw.

Ik heb faalangst. Kan ik autorijles volgen bij Rijschool Scherp?

Ja, de instructrise heeft jarenlange ervaring in het omgaan met verschillende leerlingen, oa ADHD en faalangst. Daarnaast zijn er speciale autorijexamens voor leerlingen met faalangst.

Word ik thuis opgehaald en weer afgezet?

Je kunt, als je binnen onze werkregio woont, thuis opgehaald en weer thuis afgezet worden.

Waarom zo goedkoop?

Wij doen de administratie vanuit huis, waardoor wij niet te maken hebben met hypotheek- of huurkosten van een kantoorpand.

Met onze prijzen maken wij het ook mogelijk voor mensen die het niet zo breed hebben hun rijbewijs te halen.

Kan ik vaker per week gaan lessen?

Ja bij ons kun je vaker lessen. Je kunt meerdere malen per week of langere tijd achterelkaar. Dit doen we in overleg met jou. Hoe vaker je lest des te eerder je je rijbewijst hebt!